Ouderen kunnen makkelijker hypotheek aanvragen

Business Insider meldt dat mensen vanaf 57 jaar vanaf heden makkelijker aan een hypotheek kunnen komen. Banken gaan andere hypotheekregels toepassen voor deze doelgroep. Waarom vanaf 57 jaar? Omdat deze mensen over maximaal 10 jaar de AOW-leeftijd zullen bereiken. Banken moeten met het verstrekken van een hypotheek nu rekening houden met het naderende pensioen. Uiteraard moet het pensioeninkomen van de ouderen wel genoeg zijn om de lasten van de hypotheek te kunnen dragen.

NHG-garantie
De nieuwe regels omtrent de verstrekking van hypotheken zal gelden tot een bedrag van 265.000 euro. Hierbij geldt er een NHG-garantie, voluit Nationale Hypotheek Garantie. Daarbij is het zeker dat de hypotheek past bij het inkomen van de kopers. Hierbij worden financiële risico’s voor het kopen een eigen woning beperkt. Het kan zijn dat er een verandering in de financiële situatie plaatsvindt, door bijvoorbeeld persoonlijke omstandigheden. Uiteraard ben je zelf verantwoordelijk voor het oplossen van deze problemen, maar NHG denkt hierbij wel met je mee en kijkt naar een geschikte oplossing. Hierdoor kan een hypotheek weer betaalbaar worden. Is het verkopen van de woning toch helaas de enige optie, maar blijken de opbrengsten lager uit te vallen? NHG zorgt er ook voor dat de overige restschuld wordt kwijtgescholden.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *