Trends en ontwikkelingen

Welke trends en ontwikkelingen spelen er in 2018? Een kort maar krachtig overzicht!

Verandering op kantoor
De gehele digitale communicatie en het gebruik van slimmere technologie├źn, zal in het werk steeds meer geaccepteerd en toegepast worden. Er wordt daarnaast veel bedrijfsdata en software in de cloud gezet, waardoor we ook (vanzelfsprekend) steeds meer in de cloud gaan werken. We vinden het echter wel nog steeds belangrijk om een centrale werkplek te hebben, waar je onder andere kunt overleggen met collega’s. Dit zal dan ook niet snel verdwijnen. Veel ondernemers vinden het goed als werknemers af en toe thuiswerken, maar zien hun werknemers ook graag op kantoor verschijnen.

Flexwerk
Het vaste contract zal zeker blijven, maar ook de flexibele contracten zullen groeien. Er zullen steeds meer oproepkrachten en invalkrachten komen, die tijdelijk werkzaamheid zullen overnemen binnen een bedrijf. Uiteraard zien uitzendondernemingen deze toename ook. Uitzendondernemingen willen zich hierdoor meer richten op het vinden van een juiste match tussen bedrijf en sollicitant. Er zal namelijk vanuit bedrijven een grotere vraag komen naar oproep- of invalkrachten. Om tijd te besparen en zich optimaal te kunnen richten op hun kerntaak, beslissen steeds meer uitzendondernemingen dan ook om hun backoffice uit te besteden. Dit zorgt onder andere voor minder administratieve taken.

 

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *