Oil & Vinegar

De klant

Oil & Vinegar stuurt je op een ontdekkingsreis in een wereld vol culinaire recepten en cadeaus. Oil & Vinegar kenmerkt zich door exclusieve producten op het gebied van lekker eten en uitgebreid tafelen. De wereldwijde keten heeft zowel fysieke winkels in Europese landen als Nederland, België, Duitsland en Oostenrijk, maar ook in andere continenten als de Verenigde Staten, Brazilië en Japan. Daarnaast heeft Oil & Vinegar ook nog diverse online webshops in vele talen.

Alle producten scharen zich rondom zeven werelden: van diverse soorten olijfolie en azijn tot zoetigheden en essentiële smaakmakers. Oil & Vinegar selecteert haar producten zorgvuldig uit Mediterrane landen. Bezoekers vinden bij Oil & Vinegar niet enkel de standaard producten uit het assortiment, maar kunnen tevens talloze recepten inzien en speciale (thema-)cadeaupakketten aanschaffen.

De vraag

Bezoekers in de winkel kunnen veel producten proeven. Zij krijgen persoonlijk advies van de Oil & Vinegar medewerkers die hen alles vertellen over de achtergrond en toepassingsmogelijkheden van het product, én inspireren met heerlijke recepten. Deze offline ervaringen wilde Oil & Vinegar zo optimaal mogelijk ook online overbrengen middels productteksten die de zintuigen prikkelen.

De oplossing

Om een beter beeld te krijgen van smaken, texturen, kleuren en geuren, zijn de productteksten op locatie geschreven aan de hand van een uitgebreide briefing. Dit om het gevoel van een offline productbeleving zo goed mogelijk online na te kunnen bootsen. Een team van copywriters heeft bij Oil & Vinegar producten waargenomen, geroken en geproefd om hier de perfecte producttekst voor te creëren.

De producten van Oil & Vinegar worden wereldwijd verkocht. Om ook internationale klanten aan te spreken, zijn zowel gecreëerde als bestaande productomschrijvingen vertaald naar het Engels, Duits en Frans. Deze content is door Ofcourz tevens in het CMS van Oil & Vinegar geïmplementeerd.

Bekijk website

De reactie

"Ofcourz was in staat in zeer korte tijd een grote hoeveelheid productteksten te realiseren. Het team leefde zich goed in en de schrijvers lazen ook elkaars teksten om scherp te blijven op de output: zintuiglijk, interessant, pakkend, met respect voor achtergrond van het product en relevant voor de consument.

Doordat Ofcourz ook de vertalingen en de implementatie in het CMS-systeem voor haar rekening nam, werd Oil & Vinegar op dit punt prettig ontzorgd en kon het online team zich concentreren op andere facetten van de livegang van het nieuwe platform. Kortom: een welkom extern verlengstuk in een complex en omvangrijk project." - Esther van Vonderen, Oil & Vinegar

Ook jouw vragen oplossen? Vraag vrijblijvend advies aan!