Samskip

De klant

Samskip is een transportbedrijf dat wereldwijd transport en transportgerelateerde services biedt over land, zee, spoor en via de lucht, met de focus op kostenefficiënt, duurzaam en milieuvriendelijk vervoer. Samskip heeft kantoren in meer dan 24 landen in Europa, Noord- en Zuid-Amerika, Azië en Australië en ongeveer 1400 werknemers in totaal. “Together We Make Things Happen”, het motto van Samskip. Dit doet het bedrijf samen met tal van enthousiaste medewerkers.

De vraag

Het succes van Samskip wordt mede bepaald door de vele talentvolle medewerkers die het bedrijf in dienst heeft. De vraag naar personeel dat affiniteit heeft met de branche is groot. De huidige vacatureteksten van Samskip leverden te weinig reacties op en kandidaten reageerden die niet volledig bij de functie pasten. Een uitdaging voor Ofcourz: pakkende vacatureteksten schrijven om teksten beter aan te laten sluiten bij de vraag van Samskip.

De oplossing

Een mooi project waarbij samenwerking van essentieel belang is. Nederlandse en Engelse vacatures vormen de boventoon, maar ook vertalingen voor de Europese markt zijn nodig om de juiste kandidaten aan te trekken.

Samen met Samskip is een vacaturetemplate opgesteld met algemene informatie over het bedrijf. Dit template vormt de basis voor elke vacaturetekst die door ons wordt opgesteld. Elke vacaturetekst is uniek, speelt in op vindbaarheid en slaat de link tussen vraag en aanbod. Ons doel? Meer goede kandidaten aantrekken die in het profiel passen en zodoende besparen op de recruitmentkosten van Samskip.

Bekijk website

De reactie

"Ofcourz zorgt ervoor dat onze vacatureteksten professioneler ogen en uniformiteit uitstralen. Alle vacatures worden op basis van een voorgelegd format opgesteld, waardoor er eenheid ontstaat op onze vacaturewebsite. Toch is elke vacaturetekst uniek, wervend en passend bij de doelgroep. Op deze manier worden kandidaten gericht aangesproken, waardoor de kans groter is dat een juiste kandidaat zich meldt. Er wordt rekening gehouden met de vindbaarheid van vacatures door per functie te kijken naar relevante functietitels die aansluiten bij de zoekopdrachten online. Ook kan ik bij Ofcourz terecht voor vacatureteksten in andere talen om zo beter gevonden te worden in de landen waar kandidaten nodig zijn. Aanpassen aan culturele verschillen is belangrijk. Hierdoor hoef ik de vacatureteksten enkel op onze eigen website te publiceren en is publicatie via andere vacaturebanken niet nodig." - Elaine Pelisson (Director Human Resources)

Ook jouw vragen oplossen? Vraag vrijblijvend advies aan!